Chakra Betekenis

Het eerste chakra is de basis, ook wel  stuitchakra genoemd. De kleur is rood, dit chakra zorgt ervoor dat je je welkom voelt op aarde, dat je je thuis voelt op je plek, dient als basis voor je persoonlijkheid. Is dit chakra in harmonie dan voel je een diepe verbondenheid met de natuur, vertrouwen. Is dit chakra uit balans, dan ben je niet in staat om te vertrouwen, meestal gericht op materieel gewin en eigen wensen en verlangens door te drukken.

Het tweede chakra, het onderbuikchakra, heeft de kleur oranje. Dit chakra is het centrum van pure emoties, seksuele energie, vrolijkheid en plezierig om te kunnen gaan met anderen. Ben je in balans dan ben attent en heb je geen moeite met emoties en gevoelens van anderen. Ben je uit balans dan ben je onzeker en onstabiel in relaties en seksueel gedrag, je onderdrukt je echte gevoelens.

Het derde chakra, de zonnevlecht is geel. Hier wordt de persoonlijkheid gevormd, voelen en zijn, zijn hier geïntegreerd. In  balans heb je innerlijke aanvaarding verdraagzaamheid en evenwicht tussen spiritueel en materieel. Uit balans kun je dominant zijn.

Het vierde chakra, het hartchakra is groen. In balans zijn hier gevoelens van liefde, het vermogen lief te hebben  zonder angst of verlegenheid. Het vermogen genezing door lijden te accepteren en het vertrouwen op je intuïtie. Uit balans zijn hier vaak negatieve gevoelens die niet worden losgelaten, geen vertrouwen in liefde op welke manier dan ook. Je geeft geen oprechte liefde en je kunt de liefde van anderen niet accepteren.

Het vijfde chakra, het keelchakra, is blauw. In balans komen hier de emoties en gevoelens tot uiting, lachen en huilen, jezelf gemakkelijk te kunnen uiten door te praten. Uit balans kun je ondanks veel praten  niets tot uiting brengen, bang veroordeeld en afgewezen te worden, angst voor stilte.

Het zesde chakra is het derde oog, deze heeft de kleur indigo. Hier zit het Weten. In balans luister je naar je intuïtie en daar vertrouw je ook op, je voelt je verbonden met alles. Uit balans ben je erg gericht op je verstand en zie je alleen de voor de hand liggende oppervlakkige betekenissen van de dingen. Geen vertrouwen in je intuïtie.

Het zevende chakra, het kruinchakra, heeft de kleur wit/zilver. Vanuit hier ben je verbonden met het universum. Is het in balans dan ben je verbonden met alles, je overstijgt je ego. Uit balans ben je niet in staat angsten en zorgen los te laten. Je bent niet verbonden met het universum.